ŁOWISKO H2O-PIERWSZA ZASIADKA TEAMU

 

W trakcie Rybomanii w Sosnowcu zostaliśmy zaproszeni do przetestowania nowo powstałego łowiska w Kiczycach o intrygującej nazwie H2O. Zdecydowaliśmy, że dobrym terminem będzie pierwszy kwietniowy weekend. Tym wyjazdem rozpoczęliśmy sezon jako Team Anaconda.

Do naszego Teamu dołączył Albert, który miał nam pomóc obiektywnie osądzić łowisko. Już od pierwszych kroków na łowisku poczuliśmy się zaskoczeni ilością stanowisk ? na razie dwa ale mają być aż trzy.

Romek (gospodarz łowiska) bardzo gościnnie nas przyjął i od razu zdradził kilka ciekawych szczegółów na temat wody. Błyskawicznie rozłożyliśmy obóz bo tradycyjnie zaczął padać deszcz. Łowisko okazało się o tyle zaskakujące że markery rozkładaliśmy około dwóch godzin bo sondowanie wśród zwałów drzew i łanów moczarki było żmudne i czasochłonne(łowisko ma 3,5 ha). Ale jak już się zdecydowaliśmy na ?miejscówki? to pierwszą rybę sezonu Marian wyholował

z pontonu już po 20 min od wywiezienia zestawów. Pierwszą rybą sezonu 2016 naszego Teamu Anaconda był karp o wadze 5,4 kg złowiony na kulkę Anacondy New Formula Crunch o smaku krewetka/czosnek.

Nie mieliśmy wiele czasu na odpoczynek bo nasza zasiadka, trwająca od piątku do niedzieli, przyniosła około 20 brań i 17 wyholowanych ryb w przedziale wagowym od 3,5 kg do 7.1kg. Niestety, a może i właśnie w tym cały urok, po każdą rybę trzeba wypływać pontonem i to najlepiej w dwie osoby bo, oprócz gęstej roślinności, ryby w zbiorniku okazały się bardzo waleczne. Mimo wszystko mieliśmy wystarczająco dużo czasu aby przetestować różne smaki kulek New Formula Crunch i najlepszym na tej wodzie w okresie wczesnowiosennym okazał się wszelkiego rodzajiu ''śmierdziele''.

Wyjazd uznaliśmy za udany i chętnie jeszcze powrócimy na tą wodę mając nadzieje że ta ''komercja'' zachowa swój niepowtarzalny charakter.

 Tekst i zdjęcia Stanisław Polijański

© 20242014 - Sänger Polska - Profesjonalny sprzęt wędkarski

Niniejsza strona używa plików Cookies i innych technologii. Korzystając dalej z serwisu, wyrażasz zgodę na Prywatności i plików Cookies X